Петков към Нинова: За още 15 депутати ще гласувате с ДПС, с ГЕРБ, дори с дявола

0
31
Премиер Кирил Петков
Премиер Кирил Петков. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

„Г-жо Нинова, вие много добре знаете, че в тази сграда някой каза „ще гласувам с ДПС и с ГЕРБ, дори с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати.”

Така Кирил Петков от „Продължаваме Промяната“ /ПП/ се обърна към лидера на левицата Корнелия Нинова. По думите му от БСП има „хора със съвест“, които са гарантирали, че предложението за връщането на хартиената бюлетина няма да мине, защото тя е лесно манипулируема. Той коментира от трибуната на НС:

„Едновременно с това, ние знаем, че и в момента има такива хора във вашата парламентарна група, но вие заглушавате гласа им да не могат да се противопоставят срещу тази кражба на вота на българските граждани.“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза от своя страна в парламента:

„Условие за правителство вече не е борбата с корупцията, отстраняването на Гешев, социалната програма на БСП, а Изборният кодекс. Когато управляваш с една партия и ти е необходима власт на всяка цена, тя не е статукво.“

Нинова припомни, че в предишния парламент левицата е внесла същия закон, но не е имало такава истерична реакция. По думите й 47% от хората искат хартиени бюлетини.

“Вие искате от нас да нарушим законите на държавата. Политика с обиди и процедури не се прави”, категорична е Нинова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments