Петима са участвали в ОПГ за разпространение на наркотици във Варна, двама от тях – непълнолетни

0
25
Брифинг във Варна
Брифинг във Варна. Снимка: Прокуратура

Петима души са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група /ОПГ/ за разпространение на наркотици, съобщиха от прокуратурата. Разследването се води от Окръжната прокуратура в морската столица. 

Групата се е занимавала с разпространение на високорискови наркотични вещества. Двама от обвиняемите са непълнолетни, а други двама са осъждани. ОПГ е била ръководена от мъж на 44 години, който е действал в условията на опасен рецидив. 

Той, както и 35-годишен мъж – участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях.

28-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, ще бъде освободен срещу парична гаранция в размер на 5000 лева, а двамата непълнолетни ще бъдат под надзор на ИДПС при ОД на МВР – Варна.

В хода на работата по случая под ръководството и надзора на Окръжната прокуратураса реализирали множество процесуални действия. Извършени са претърсвания на различни адреси във Варна, претърсвания на автомобили и обиски на лица. Намерените и иззети наркотични вещества са около 950 грама амфетамин, приблизително 62 грама марихуана, 62 грама хероин и около 7 грама кокаин.

Наркотици
Наркотици. Снимка: Прокуратура

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, подготвени за дозиране на забранените субстанции.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура-Варна.

Информацията по случая беше оповестена на съвместен брифинг днес. Участие в него взеха прокурор Радослав Лазаров – говорител на Окръжна прокуратура-Варна и директорът на ОД на МВР – Варна старши комисар Атанас Михов, съобщиха още от държавното обвинение. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments