Петима остават за постоянно в ареста за отглеждане на наркотици в кв. „Враждебна“

0
54
Арест
Арест. Снимка: МВР

Петима обвиняеми за отглеждане на растения от рода на конопа и държане на наркотични вещества остават в ареста. Днес съдът разгледа искането на Софийска градска прокуратура. 

Досъдебното производство по случая е било образувано след проведена съвместна полицейска операция от служители на ГДБОП и ГДНП по получена оперативна информация.

На 18 май в помещение на бивша селскостопанска база в кв. „Враждебна“ в столицата, са били установени няколко лица по време на събиране на съцветия от растенията канабис. В няколко постройки, тип хале, и прилежащото към тях дворно място е било извършено претърсване и изземване на 448 растения от рода на конопа с различна височина, специализирано оборудване за отглеждането им, 15 чувала със свежа листна маса и отделно влажни листа.

Сред задържаните на място са били П.П. (на 65 години), Р.К. (на 46 години), П.Б. (на 41 години), С.С. (на 39 години), С.А. (на 40 години). Полицаите са извършили претърсвания и изземвания на обитаваните от тях адреси. На три от тях са били намерени коноп и кокаин, разпределени в отделни обекти.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура
петимата мъже са били привлечени в качеството на обвиняеми и задържани за
срок до 72 часа.

Днес им бяха наложени от съда постоянни мярки „задържане под стража“. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments