Петър Тодоров: Оставката ми бе съгласувана от президента

0
28
Петър Тодоров
Петър Тодоров. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

„Вече е факт, отпреди час, че президентът съгласува оставката ми и я изпрати към Министерски съвет за решение и съответно издаване на указ.“

Това съобщи пред журналисти Петър Тодоров, който преди два дни заяви, че се оттегля от поста на главен секретар на МВР.  Тогава той се аргументира, че е поставен в ситуация, в която не може съвестно да изпълнява задълженията си и обвини сегашното ръвкодство на МВР, че няма воля да продължи борбата с беззаконието у нас.

Петър Тодоров обясни, че е поставил условие на министър Калин Стоянов, че би работил с него, при положение че не бъде въвличан в политически чистки на ръководители и икономически схеми.

В тогавашния разговор Стоянов се съгласил, но няколко дни по-късно променил мнението си и заявил, че вече няма желание да работи с него. Според Петър Тодоров това е станало след посещение на Кирил Петков в кабинета на вътрешния министър.

Днес стана известно, че за главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник главен секретар Живко Коцев. Това обяви пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments