Петър Ракаджийски – едно от лицата на рибарското селище на Бургас

0
408
Петър Ракаджийски
Петър Ракаджийски. Снимка: Личен архив

Петър Ракаджийски безспорно е едно от лицата на рибарското селище на Бургас. Той, заедно с цялото си семейство, държи прословутия капан „Морски сговор“. Заведението е много прочуто и е посещавано не само от местните, но и от известни личности от нашия обществен и политически живот. „Морски сговор“ е предпочитана дестинация, когато става въпрос за хубава храна, и за много от хората, които посещават рибарското селище.

Капан "Морски сговор"
Капан „Морски сговор“. Снимка: Искра.бг

Там Петър Ракаджийски винаги ви посреща с усмивка и с приветливост, които не са срещани на много места в днешно време. И това не е всичко. В този капан ще намерите и най-хубавата рибена чорба в цялата околност. А Петър Ракаджийски подпомага и местните рибари, защото изкупва техния улов. Така той от една страна осигурява приходи на тях, а от друга – в капана рибата винаги е прясна.

Тези, които все още не са посетили „Морски сговор“, могат да го направят по всяко време. През зимата местните разказват, че там ще ви посрещат Петър Ракаджийски и неговата съпруга, а през лятото в капана работят и неговите деца – син и дъщеря.
Местните хора разказаха още, че в момента за съжаление Петър има здравословни проблеми и затова му пожелаваме скорошно оздравяване и да бъде жив и здрав и все така усмихнат и любезен домакин.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments