Петър Бучков и Петър Георгиев са назначени за зам.-министри на младежта и спорта

0
129
Министерство на младежта и спорта
Министерство на младежта и спорта. Снимка: Архив

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев за зам.-министри на младежта и спорта са назначени Петър Бучков и Петър Георгиев, Министерство на младежта и спорта /ММС/.

Бучков е бил изпълнителен директор на Българската платформа за международно развитие в периода от 2018 до 2022 година. Две години преди това работи като експерт в държавната администрация на Министерството на външните работи /МВР/. Бакалавър е по специалността „Връзка с обществеността“, магистър по публични комуникации и защитава докторантура по убеждаваща комуникация от СУ „Климент Охридски“.

Георгиев е доцент и член на факултетния съвет на Факултет „ПБЗН“ към Академията на МВР в София. Притежава богат управленски опит в спортната сфера като е бил изпълнителен директор на Обединен спортен клуб „Левски от 1995 до 1998 година, председател на Управителния съвет на ФК „Левски-Спартак“ от 2004 до 2007 година, бил е и член на експертния съвет към министъра в Министерството на физическото възпитание и спорта от 2009 до 2013 години. Петър Георгиев е хоноруван преподавател в Академията на МВР и в Нов български университет.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments