Пета година надлезът на Черноморец не е ремонтиран

0
219
Ремонт
Ремонт. Снимка: Pixabay

За пета година движението на автомобили по надлеза на Черноморец е ограничено временно. Причината – състоянието на съоръжението. Това алармира кметът Росен Деспов, обяснявайки пред „БНР“, че срокът на ремонта е бил септември, а вече сме декември и не се вижда раздвижване.

„Опитвах се да обясня проблема със сигурността. Ограничението за движение по този надлез е 12 тона, а всеки един автобус е над 20 тона, тоест всеки ден рискуваме живота на пътниците, ако това ограничение е наистина реално.“, добави той, отчитайки, че ежедневно в морския град влизат повече от 20 автобуса, докато през лятото броят им е по-голем.

Проблемът е преминал през няколко ресорни министъра и няколко директора на Агенция „Пътна инфраструктура“. Деспов вече не знае към кого да се обърне, тъй като все още няма редовен кабинет.

Припомняме, че надлезът беше затворен за тежкотоварни превозни средства, след като през лятото на 2018 г. товарен автомобил, превозващ багер, премина под съоръжението, разположено на пътя между Созопол и Бургас и се блъсна в носещата конструкция. Вследствие на удара бяха нанесени материални щети по главните греди и заради това беше преустановен тежкият трафик.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments