Пенсионерката, осъдена за наркотрафик: Не съм продавала дрога, не изпитвам вина!

0
499
Цветанка Чавкарска
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

78-годишната Цветанка Чавкарска, която беше осъдена на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок за наркотрафик, споделя, че никога няма да забрави как служителите на ГДБОП са я арестували в жилището й в столичния квартал „Люлин“. След това я отвели в килия, в която имало метално легло, скъсано одеяло и метален стол. И било студено.

„Цяла нощ се разхождах наляво-надясно и се уморих по едно време. Тогава седнах. През това време съм заспала. Може би за много кратко. И се събудих вцепенена от студ. След това получих цистит, миома“, разказва Цветанка за „NOVA“.

Пенсионерката обаче не се страхувала, защото по думите й – не била нито крадла, нито убийца и не била сторила нищо лошо на никого през живота си.

Цветанка прекарала там седмица, а след това била пусната под домашен арест. Сега е с едногодишна условна присъда. Жената избягва да се среща с хора, защото не иска да я сочат с пръст. Попитана как може жена, която е баба и майка, да продава дрога на малолетни, тя споделя:

„Аз не съм разпространявала наркотици, нито съм вземала пари от децата, както казват. Не съм продавала“.

Цветанка не изпитвала вина и твърди, че е против наркоразпространението. Тя дори казва, че обича децата – и малките, и големите, и се моли никога да не взимат наркотици.

Съдът е осъдил жената да плати и санкция от 5000 лв. Присъдата й не е окончателна и може да се обжалва. В момента в затвора се намира и внукът й, който по същото дело, е осъден на 4 години ефективно.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments