Пенсионери с благодарност към полицаи от Пазарджик

0
116
Полиция
Полиция. Снимка: Pixabay

В ОДМВР-Пазарджик са получили емоционално писмо от семейство, което благодари на двама пазарджишки пътни полицаи, обслужващи пазарджишкия участък от АМ „Тракия”.

Случката се разиграла на 14 юли в късния следобед, в района на 78-ми километър по посока за София. Мъж и жена пътували към столицата с лек автомобил, когато изведнъж разбрали, че е свършило горивото на автомобила. След известен престой в аварийната лента водачът решил да вземе туба, да опита да спре преминаваща кола, която да го закара до най-близката бензиностанция.

Минути по-късно покрай колата преминал полицейски автопатрул, който спрял зад авариралия автомобил и го обезопасил. Униформените видели много притеснена жена, която стояла сама и объркана във возилото. След като разбрали причината за случилото се, без да се двоумят старши инспектор Христо Георгиев, който е началникът на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали” в сектор „Пътна полиция” в Пазарджик, и младши-експерт Веселин Лупанов от същия сектор потеглили със служебния автомобил. Не след дълго те засекли водачът, който тръгнал да търси гориво.

Оказало се, че той е на 75-години, качили го в патрулния автомобил, транспортирали го безопасно до близка бензиностанция и го върнали обратно, като му помогнали и да налее нафта в колата си.

„Тези хора ни подействаха, като спасители, лечители, психолози, професионалисти, полицаи и не се сещам още какво да изброя! Благодарете от наше име на тези млади и добре възпитани човеци, за отношението им, за професионализма им и за човещината им! Благодаря ви, момчета! Родителите ви, вашите ръководители също трябва да са горди с вас и с поведението ви! Думите са ми малко, за да изкажа чувството и спокойствието, което внесоха на едни хора на възраст в стресова ситуация и в безизходица тези момчета! Да са живи и здрави и все такива хора!”, така емоционално завършва писмото си неговата подателка г-жа Колева.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments