Пеевски: Човекът, който хвърля България в избори е Христо Иванов

3
57
Делян Пеевски
Делян Пеевски. Снимка: Скрийншот от видео

„Не мога да разбера какво обяснява Христо Иванов за споразумението. Текстът лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Нямахме никаква претенция към него и всичко беше изяснено.“

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в коментар на напрежението между управляващите партньори. Според него Христо Иванов иска избори, защото за него няма смисъл да остава в управлението.

„Вижда, че не може да овладее съдебната власт. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да направят правителство. Не мога да разбера всички обяснения, които валят, както и размяната на кого сме по-добри приятели. Приятел съм и на Петков, и на Борисов, но най-вече съм приятел на България“, обясни той.

Лидерът на ДПС беше категоричен – „ДПС няма претенции към споразумението, нито е била тема в него.“

„Двете точки за службите и следствената тайна са били обект на спор. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС – с генерал Атанасов и с кандидатурата на съветника на Денков – Веселин Марков, на която Петков се противопостави след като първоначално беше съгласен. За нас няма нужда от смени в службите, много добре са структурирани и имат доверието на западните ни партньори. Желанието да се овладяват политически не го разбирам. Там има само едно политическо назначение – на Петър Петров от ПП-ДБ“, заяви той и се обърна към Христо Иванов с думите:

„Христо, седни си на столчето и недей да буташ България в безвремието.“

По думите му е абсурдно да се изнася следствена тайна по дело.

„Имам впечатлението, че от ПП-ДБ не разбират от тези неща, за Конституцията трябваше да им се помага. Номерът с врага ДПС няма да мине, ако олигархията иска да превземе съдебната власт, ние с всички демократични средства ще го предотвратим. ПП-ДБ и ние не можем да работим с „Възраждане“. Хората на ДПС не са втора класа, когато искат нашата подкрепа, ще искаме да се знае“, отбеляза Пеевски.

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРИЯ
МАРИЯ
2 месеци по-рано

Не мога да повярвам, че трябва да се съглася с този човек

Ивайла
Ивайла
2 месеци по-рано

Аз продължавам да се чудя кой изобщо е гласувал за ДБ. Според мен те са направили някакви далавери с тия машини за електронно гласуване, защото те даваха най-голям зор за това. Събрани са все изпаднали политици, които никой никъде не ги иска. Бяха една година в изпълнителната власт и една реформа не направиха даже.

Вили
Вили
2 месеци по-рано

То Иванов хвърля България от драма в драма…