Паяжини и занемарени коридори в ямболската болница

1
106
Паяжини
Снимка: Полина Вълчева, Facebook

Млада жена се оплака от хигиената в ямболската болница в социалната мрежа Facebook. Тя публикува кадри на занемарен коридор и таванът, на който е покрит с паяжини. Според коментарите под публикацията става въпрос за трето отделение.

Припомняме, че на 10 септември стана ясно, че за пореден път се отлага и доизграждането на новата болница на Ямбол. Това се случи, след като ръководството на лечебното заведение прекрати обществената поръчка за довършването на болничния комплекс. Обществената поръчка беше прекратена, защото комисията отстрани единственият участник в нея, който поиска 36,8 млн. лева за доизграждането на лечебното заведение при обявена прогнозна цена от 26,7 млн. лева.

По време на предизборната кампания за евровота през май премиерът Бойко Борисов обеща правителството поетапно, до 2021 г. да увеличи парите на болницата с 27 млн. лв., и с тях да бъде доизграден болничният комплекс.

Строителството на новата болнична сграда е започнало преди 40 г., настоящата болница се помещава в сгради строени в началото и средата на миналия век.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
М.Чолакова Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
М.Чолакова
М.Чолакова

Хигиената на една болница няма нищо общо с това, дали сградите са нови или стари!Нивото на болнична хигиена зависи от компетентността на Главната медицинска сестра, сестрата, която отговаря за дезинфекцията и стерилизацията, т.е. тази сестра, която има специалност „Болнична хигиена“, а в Ямболската болница има такъв кадър!Къде са старшите медицински сестри, които трябва да контролират работата на санитарите- и не на последно място: къде е Медицинския директор, д-р Гърдева, която е доктор по социална медицина, т.е, Организация на здравеопазването