Пациентка разбра, че е оперирана, а не е влизала в болница – къде е грешката?

0
3111
Пациентката. Снимка: Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA
Пациентката. Снимка: Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Пациентка разбра, че е оперирана, след като получи експертиза от частна клиника в Бургас. Жената обаче твърди, че никога не е постъпвала за лечение, предаде „NOVA“.

Платила всички изследвания и посетила няколко пъти лечебното заведение. Причината била, че в началото на месеца Мария Тинчева почувствала болки в гръдната област. Потърсила консултация със специалист, за да ѝ бъде поставена диагноза.

Заплатила всичко по изследванията си, тъй като живее в Гърция и не е здравно осигурена в страната ни. Направили ѝ скенер, рентген и кръвна картина.

После получила експертиза и отишла на консултация при специалист в друг медицински център. Тогава медикът прочел документите и заявил, че била оперирана. Манипулацията преминала гладко, раната била почистена и превързана. После била изписана в добро общо състояние.

Лекарят назначил изследванията твърди, че е станала грешка. Секретарката пишела на компютър, а той не се е разписвал и това не бил негов подпис.

Един от собствениците на обекта Георги Налбантов заявил, че искат да проверят всичко и тогава ще могат да дадат коментар по случая.

Няколко часа по-късно обяснил, че е станала техническа грешка. Секретарят използвал шаблон, но пропуснал да изтрие частта с операцията. Липсвали нарушения, тъй като не била посочена клинична пътека, защото пациентката не била здравно осигурена.

Дали обещание да има наказани. Тинчева не търси нищо и няма да съди никого. Отбелязва обаче, че една система не може да работи по този начин.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от