Пътните полицаи дебнат за незаконни газови уредби

0
727
Полиция
Източник: МВР

До 28 февруари пътните полицаи ще проверяват автомобилите с допълнително монтирани газови уредби и ще глобяват тези, които не са ги заявили в срока определен от закона. Информация за операцията разкри по време на брифинг началникът на сектор „Регистрация и отчет на пътни превозни средства, собствениците им и водачи“ към Националната полиция Пантелей Дамянов.

Когато газовата уредба бъде поставена, юридическото лице, извършило монтажа трябва да издаде протокол, обясни Дамянов. След това на водача се предоставя екземпляр, с който той минава на първоначална проверка на газовата уредба, откъдето взима още един протокол. С документите той трябва да регистрира измененията в конструкцията на колата в свидетелството за регистриране на МПС. Това може да се случи в срок до 3 години от монтирането на уредбата, пише „Монитор“.

Най-вероятно водачите, които са направили тези промени на колите си преди 2013 и 2014 година, няма да бъдат санкционирани, защото тогава тези промени в закона за движение по пътищата не са били влезли в сила, поясниха още от Национална полиция. Тогава срокът за узаконяване е бил 14 дни.

Глобата за нарушенията след 2014 г. е в размер на 150 лева и временно спиране от движение на пътно превозно средство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments