Пътник е нападнал кондуктор в бързия влак Видин-Курило

2
96
Влак
Влак. Снимка: Искра.бг

Пътник в бързия влак между Видин и Курило е ударил с юмруци кондуктор. На видеоклип, разпространен във Facebook, се вижда нападението – мъж заплашва и бута служителя на пода, като същевременно му крещи, предава „NOVA“.

Конфликтът е възникнал на 17 май. Според описанието същият нападател е предизвикал подобен скандал през 2023 г. във влака за Стара Загора и след това се е барикадирал в купето. Наложило се е да бъде изведен от полицейски служители, коментира Тодор Тодоров, началник на вътрешна сигурност и управление при кризи в „БДЖ-Пътнически превози“. Той обаче няма потвърждение дали става въпрос за същия човек.

Сега нападателят е закупил билет за втора класа. Той е пробвал да отвори преходната врата към локомотива, но началник-влакът го е извел и му е направил забележка. Впоследствие той се е настанил на място в първа класа.

„Кондукторът му казал да се прехвърли във втора класа, той се е съгласил, но когато кондукторът се отдалечава, го напада и му нанася удари в лицето и в главата“, коментира Тодоров.

Служителите на реда са установили нападателя, но Тодоров не знае дали е бил арестуван.

Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствие се проведе в УМБАЛ-Пловдив

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Пътник е нападнал кондуктор в бързия влак Видин-Курило […]

trackback

[…] Пътник е нападнал кондуктор в бързия влак Видин-Курило […]