Първият звънец би в ДГ „Звънче“ в Бургас, а в ДГ „Надежда“ беше открит нов корпус

0
56
Първи учебен ден в ДГ "Звънче"
Първи учебен ден в ДГ „Звънче“. Снимка: Искра.бг

Първият звънец би и в Детска градина /ДГ/ „Звънче“ в Бургас, където с танци, песни и игри посрещнаха новата учебна 2023/2024 година. Традиционно тържеството започна с химна на детското заведение, изпят от всичките малчугани.

На добър час на всички! Да ни е успешна новата учебна 2023/2024 година, пожела директорът на ДГ „Звънче“ Стойка Йондова. В приветствието си тя каза още:

„Скъпи бургаски деца, пожелавам Ви с безгрижни игри да опознавате заобикалящия Ви свят и да трупате знания и опит. Нека дните Ви бъдат изпъстрени с всички цветове на дъгата и вълшебството на детството да не свършва.

Уважаеми учители, желая Ви здраве, спокойна и успешна учебна година, изпълнена с удовлетворение от труда Ви и постигнати резултати.

Уважаеми родители, гордейте се с успехите на Вашите деца. Насърчавайте ги и ги подкрепяйте! Сигурна съм, че тук вашите деца ще преоткрият своите таланти, знания и умения!“

Последваха още песни и танци, като кулминацията беше театър. Персоналът на детската градина се е подготвил празникът да продължи през целия ден.

Същевременно от Община Бургас обявиха, че тази година ще отвори новият корпус на ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“, който е с капацитет за 100 деца. Досега една част от малчуганите са се обучавали в помещения в 114 блок в комплекса. Така в „Меден рудник“ вече няма да се обучават деца в жилищни сгради. С новия корпус се осигурява достатъчен капацитет в детските заведения в комплекса за следващите няколко години.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments