Първи версии: Каква е причината за автобусната катастрофа в Русенско?

0
1515
Автобусна катастрофа в Русенско
Автобусна катастрофа в Русенско. Снимка: Община Русе

Предполага се, че причината за преобръщането на автобуса в Русенско тази сутрин, е заледен участък от пътя, който е част от републиканската пътна мрежа. Това разкриха от пресцентъра на Община Русе.

Припомняме, че днес в ранните часове на деня автобус с работници се преобърна на пътя Русе-Кубрат. Шестима от тях са транспортирани с линейка до лечебно заведение, впоследствие още четирима са потърсили медицинска помощ. Няма жертви. Според информация от полицията, само един е хоспитализиран.

Представители на Община Русе в лицето на зам.-кмета по екология, транспорт и комунални дейности Димитър Недев и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов са посетили местопроизшествието, за да получат информация от първа ръка за него.

Проведени са разговори с ДАИ и „Пътна полиция“, според които причината за преобръщането на автобуса е заледен участък от пътя. Осъществена е навременна връзка с кметове на населени места, за да проучат семействата на пострадалите работници имат ли нужда от социална или друга подкрепа.

Поддържа се постоянна комуникация с ръководството на УМБАЛ „Канев“ относно състоянието на пострадалите. Ръководството на Община Русе изразява своята съпричастност към тях и семействата им и продължава да следи ситуацията с готовност за съдействие и подкрепа във всеки един момент.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments