Първи оздравял и изписан в Бургас, от днес започват да глобяват разхождащите се

0
489


Първи оздравял от Covid-19 има и в Бургас. Това стана ясно след редовното заседание на Общинския кризисен щаб. Той е бил изписан от Областната болница днес. Според заповедта на министъра на здравеопазването от петък вечерта излекуваният ще остане под 28-дневна домашна карантина въпреки двата отрицателни теста.

Към настоящия момент в болницата има още трима души. Те са в много добро състояние и също искат да си отидат вкъщи, но за целта и те трябва да дадат две отрицателни проби. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

„Трябва да се знае, че Бургас лекува качествено. Имаше критични моменти по време на лечението, но те бяха преодолени.“, обяви кметът Димитър Николов.

В града няма нови заразени. Засега случаите остават 14.

Николов съобщи още, че щабът е взел решение да се дезинфекцират църквите на територията на общината. Ще започне и вторият етап от дезинфекцията на квартал „Победа“.

Освен това там е засилено полицейското присъствие и са били изградени контролно-пропускателни пунктове. Целта е да не се допуска безконтролно преминаване, стана ясно от думите на директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров. Полицейското присъствие е засилено от 07:00 сутринта вчера.

Към настоящия момента няма служители на реда в града, които да са поставени под карантина, каза още Сотиров.

Той беше категоричен, че от днес полицаите започват да налагат глоби на хората, които не спазват забраната от посещения на градинки и паркове, както и тези, които се струпват на обществени места. В Бургас има нарушения, най-вече в Морската градина и на плажа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments