Парламентът прие споразумението между властта и протестиращите миньори

0
25
Акад. Николай Денков
Акад. Николай Денков. Снимка: МС

Депутатите от Народното събрание гласуваха и одобриха споразумението между министър-председателя акад. Николай Денков, представители на правителството, депутати и представители на синдикалните организации в сектора „Енергетика“. Това стана с гласовете на ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ и ДПС.

Споразумението бе сключено вчера, след преговори, които продължиха повече от седем часа. Днес то бе подкрепено от 133-ма депутати от гореизброените партии, докато „против“ гласуваха от опозиционните „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“.

Преди това народните представители проведоха тричасов дебат, по време на който опозицията обвини управляващите, че унищожават енергийния сектор, не защитават интересите на протестиращите енергетици и миньори и приемат неизгодни за България условия на Европа.

В края на дискусията премиерът акад. Николай Денков заяви, че е чул много лъжи и просташки подмятания. Той уверени, че внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост и Териториалните планове за справедлив преход изпълняват една от точките в споразумението.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments