Парламентът не гласува преизчислението на пенсиите

0
38
Пенсионерка
Снимка: Pixabay

От настоящия парламент няма да се гласува на първо четене преизчисляването на всички пенсии, стана ясно от днешното заседание на Народното събрание. Причината е процедурните пречки. След 60-минутно заседание Председателският съвет на НС не достигна съгласие с предложението на БСП за промени в Кодекса за социалното осигуряване, което те предложиха да се гледа на второ четене.

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от левицата Кристиян Вигенин заяви от трибуната на Народното събрание, че очакванията на пенсионерите няма да бъдат изпълнени. Той посочи, че БСП ще трябва да се съгласи с дневния ред на парламента. Вигенин коментира, цитиран от „DarikNews“:

Тъй като има опасност днешното заседание да бъде прекъснато, ако продължат споровете и обструкциите от наша страна, но също така е важно да минат и предстоящите точки в дневния ред и да не дадем отново оправдание и възможност заседанието да бъде прекратено, ние приемаме парламентът да продължи работа по начина, по който беше гласувано вчера“.

Кристиян Вигенин допълни, че сегашните очакванията няма да станат факт, но се надява, че в следващия парламент поетите ангажиментите с гласуването на първо четене от всички политически групи, ще се приложат и в следващия парламент. Междувременно заради неприетото предложение за преизчисляване на пенсиите, на протест пред Народното събрание се събраха възрастни хора от различни пенсионерски организации да изразят своето не съгласие.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments