Паркират ли неправомерно служители на Община Бургас около сградата на местната управа?

0
232
Паркиране до община Бургас

Директорът на Общинското предприятие „Транспорт“ Андрей Рунчев твърди, че не се паркира неправомерно около сградата на Община Бургас. По време на заседанието на Комисията по обществен ред и сигурност беше разгледано питане, отправено от граждани по този въпрос.

Както Искра.бг ви съобщи подателите искат да знаят за кого са обособени и от кого се използват осем броя служебни паркоместа на улица „Тракийска“, в непосредствена близост до сградата на местната управа. В питането се поставя и въпросът и за три броя служебни паркоместа на ъгъла между улица „Тракийска“ и улица „Фердинандова“.

Гражданите твърдят още, че всяка сутрин общински служители запазват нерегламентирани по никакъв начин паркоместа, намиращи се точно зад въпросните три на ъгъла между улица „Тракийска“ и улица „Фердинандова“.

Според тях е занижен и контролът за неправилно паркиращи автомобили в района.

Днес по време на заседанието на Комисията по обществен ред и сигурност Рунчев обясни, че е изготвен и пуснат отговор на това питане. В него се твърди, че паркирането около Община Бургас е урегулирано чрез взети решения и самите паркоместа са заложени в конкретни схеми. Затова има решение на Общинския съвет и издадена заповед от кмета Димитър Николов.

Рунчев подчерта, че има кабинка със служител, който следи за паркирането. Много често места се заемат и от представители на делегации, а сега и от такива на Общинския кризисен щаб за коронавируса, например.

Автомобилите се допускат и се местят контролирано по неговите думи. Той подчерта, че освен колите на кмета и неговите заместници се оставят и такива на администрацията, както и на външни лица, когато това е свързано с дейността на местната управа. Например, представители на лечебни заведения.

Питането на гражданите беше прието от членовете на Комисията по обществен ред и сигурност за информация.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments