Папата осъди нападенията в Норвегия, Великобритания и Афганистан

0
8
Снимка: Фейсбук, Папа Римський Франциск
Снимка: Фейсбук, Папа Римський Франциск

Папа Франциск осъди нападенияta в Норвегия, Афганистан и Великобритания, като по този начин направи препратка към смъртта на парламентариста Дейвид Амес.

„Миналата седмица бяха извършени различни атаки, например Норвегия, Афганистан, Англия, които причиниха много мъртви и ранени“, каза той при седмичното си благословение на площад „Свети Петър“.

„Изразявам своята близост със семействата на жертвите и се моля, моля, да изоставим пътя на насилието, което винаги е загуба, поражение за всички. Нека си припомним, че насилието поражда насилие“, каза той.

Най-малко 41 души бяха убити и 70 ранени при самоубийствен атентат в джамия в Кандахар, Афганистан в петък. Твърдолинейната сунитска групировка „Ислямска държава“ пое отговорност

В сряда един мъж в Норвегия уби пет души с лък и стрела и други оръжия по време на половинчасово бягство. Той нападнал жертвите си по улиците и навлязъл в къщи и супермаркет. 

69-годишният Дейвид Амес от британската Консервативна партия беше наръган с нож многократно при нападение в Лий-он-Сий, източно от Лондон, по време на среща с избиратели в църква. 25-годишен британец беше задържан по подозрения, че той е извършил убийството и че става въпрос за терористичен акт. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments