Панихида по повод 10 години след „Черния Великден“ в Симеоновград

0
453
Панихида
Снимка: Община Хасково

Днес в Симеоновград беше обслужена панихида по повод 10 години от тежката катастрофа на Великден. Ритуалът се състоя на Мемориала на Великденските ангели.

Заедно със семействата на младежите паметта на Трифон, Яница, Мелин, Евгени, Гошо и Красимир, почетоха десетки жители на Симеоновград. Сред присъстващите бяха и областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на община Симеоновград Милена Рангелова и председателят на общински съвет Симеоновград Светлана Стоева.

В памет на трагедията ученици от училище “Добри Войников” – с. Победа предоставиха на родителите на загиналите деца шест рисунки, на които са изобразени ангели.

На 23 април живота си изгубиха Трифон Трифонов, Мелин Зеид, Красимир Марков, Евгени Атанасов, Георги Георгиев, Яница Бойчева – и шестимата на възраст между 17 и 19 години. Те бяха от Симеоновград, Стара Загора и София. Същевременно бяха ранени и Милен Жеков и Мария Луиза Неделчева.

На 25 февруари 2013 година Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на Окръжния съд в Хасково в частта, с която подсъдимият Данаил Георгиев, управлявал колата, е осъден на 12 години затвор при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 15 г. за смъртта на повече от един човек. Наказанието на Живко Желев, който дал ключовете на братовчед му Данаил да кара, беше намалено на 7 години лишаване от свобода и на 10 години лишаване от право да управлява МПС.

Припомняме, че 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград шофирал с висока скорост, изгубил управление над автомобила, блъснал се в стълб в резултат, на което превозното средство се преобърнало и ударила преминаващите пешеходци. Трагедията стана около 23:50 часа на улица „Съединение“. Георгиев се е качил зад волана след употребата на алкохол, а шофьорската му книжка е била издадена от 31 януари 2011 г., но има свидетелства, че в карал многократно и преди това.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments