Паднаха ограниченията в ямболския квартал „Райна Княгиня“

0
186
Махат КПП в ямболския квартал Райна Княгиня
Снимка: Скрийншот на БНТ

В ямболския квартал „Райна Княгиня“ напрежението вече спадна, след като снощи се вдигна пълната карантина над него. Тя бе наложена поради появилото се огнище на заразени с COVID-19, съобщиха от „БНТ“.

Точно в 22:00 часа снощи и последното ограждение на квартала е било премахнато. По-ранното отваряне на района (от обявеното в понеделник) беше позволено със заповед, поради понижения брой заразени там в последните дни. Прилежащите му 14 улици бяха под карантина вече 16 дни.

Вечерта на КПП-тата в квартала се бяха събрали десетки хора, които с песни и танци изпратиха полицейските автомобили. На тях вече им е позволено свободно да се движат из Ямбол и да се върнат на работа. Въпреки премахнатите ограждения, полицейското присъствие ще остане засилено. Противоепидемичните мерки – като спазване на дистанция и носене на маски в закрити помещения – остават в сила.

В 08:00 часа тази сутрин и 24-часовата карантина над ямболската болница бе вдигната. След разболял се от COVID-19 медик там бе наложена дезинфекцията на сградата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments