Падат цените на имотите заради кризата с COVID-19

1
509
Апартаменти и къщи
Сснимката е илюстративна; Pixabay

Пазарът на недвижими имоти е пострадал сериозно от кризата с коронавируса. Това

е довело до промени в сектора. Наблюдава се спад в цените на имотите и по-строги изисквания при получаване на ипотечни кредити от банките. Изненадващ е фактът, че много хора продължават да търсят имот чрез финансиране от банка, съобщава „Bulgaria ON AIR“.

След големия спад в търсенето на жилища, вече се усеща раздвижване на пазара. От 5 до 10% са се понижили цените на имотите. В момента най-много се търсят къщи в близост до градовете. Забелязва се повишен интерес към едностайни апартаменти. Според анализатори на имотния бранш, нова криза би довела до още по-сериозно понижение на цените на недвижимото имущество.

Експерти твърдят, че оценките на имоти са с една идея надолу, а кризата с коронавируса е затегнала условията на банките за отпускане на кредити. Ако процесът се задълбочи е възможно цените на недвижимото имущество да паднат още по-драстично.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Здравко
Здравко
2 години по-рано

Напротв в България цените на имотите са доста завишени, спрямо стандарта на живот като цяло. В Палма си купих партамент за 70к евро и го отдавам за 550 евро на месец…. За 70к евро в София трудно ще вземеш нещо на прилична локация.