ОЗБГ участва и подкрепя многолюдния протест в София

0
181

Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ също участва и подкрепя многолюдния протест в София, който започна в 08:00 часа тази сутрин. Недоволството продължава и в този час. В момента обстановката около сградата на Народното събрание е спокойна. Очаква се още протестиращи да пристигнат вечерта след 18:00 часа. По традиция около 19:00 хората се събират пред президентството и около 21:00 се отправят на традиционното си шествие към „Орлов мост“.

Днес протестът преминава под надслов „Велико Народно въстание“. Гражданите са категорични, че искат незабавната оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Те няма да спрат да излизат по улиците и площадите всяка вечер докато кабинетът не се оттегли и не се насрочат предсрочни избори. Хората искат и да бъде въведено машинно и дистанционно гласуване.

Тази сутрин на протеста пред Народното събрание се стигна до използване на сълзотворен газ от полицията. Те напръскаха протестиращите четири пъти. Пострадаха редица граждани, сред тях и журналисти, отразяващи протеста. Не бе дадено ясно обяснение защо е било необходимо да се използва сълзотворен газ. Има хора, които са откарани в болница. Има и задържани по време на демонстрацията. Последната информация е за осем арестувани, шест от тях са с криминални регистрации.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments