Отворено писмо по повод факелно шествие в град Бургас

Отворено писмо от ОЗБГ
Снимка: ОЗБГ

Във връзка с организираното, за пета поредна година, от ОЗБГ факелно шествие по повод обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, както и другите две факелни шествия по същия повод, изпращаме настоящото отворено писмо. ОЗБГ се разграничава от всяка една политическа партия!

ДО:
Жителите на град Бургас
Гости на град Бургас
Бургаски медии

ОТВОРЕНО ПИСМО
От „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/

Уважаеми съграждани,
Уважаеми гости,
Уважаеми медии,

„Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ за пета поредна година организира факелно шествие по случай кончината на Апостола на свободата – Васил Левски. Горди сме от факта, че и други хора, и политически партии го припознават като традиция и сме събрали последователи, като сме дали един добър пример.

На обявената от нас дата и час за провеждане на шествието, а именно 19.02.2019 г. от 18.00 часа пред сградата на Община Бургас, ще се проведе и друго шествие, но организирано от политическа партия и с друга точка на тръгване.

Въпреки, че двете събития ще протекът поотделно, целта е една – почит към Апостола. Очакванията ни са към нас да се присъединят повече хора от предни години, за да покажем сплотеност и да окажем нужното уважение към Васил Левски и делата му.

ОЗБГ изказва своята благодарност към всички, които се присъединиха към шествията през годините и институциите, които помагат за тяхното осъществяване. Радваме се, че все повече хора идват да почетат Апостола, че ОЗБГ става все по-разпознаваема с родолюбивите си дела и призоваваме мероприятието да протече в една патриотична атмосфера, и по предвидената програма.

Заедно за Бургас!

Дата: 08.02.2019 г.