Отворено писмо 3

Отворено писмо 3

Настоящото отворено писмо е изпратено на електронните пощи на участниците от срещата на 08 април, провела се в Министерство на транспорта и съобщенията /МТС/:

• Николай Събев, министър на транспорта и съобщенията;
• Мадлен Мутафян, Съюз на транспортните синдикати;
• Стефан Петров – “Организация за закрила на българските граждани” /ОЗБГ/;
• Бисер Русимов – “Организация за закрила на българските граждани” /ОЗБГ/;
• Георги Братанов – “Организация за закрила на българските граждани” /ОЗБГ/.

“Уважаеми дами и господа, повод за третото отворено писмо от ОЗБГ е изпратеният текст до електронните Ви пощи от г-н Николай Апостолов, който текст е:

„Съгласно устройственият правилник на Министерството на Транспорта и Съобщенията, координацията и организацията, в т.ч. и протоколното осигуряване на официални и работни срещи в Министерството се осъществява от Дирекция “Връзки с обществеността и протокол”. В тази връзка, считам за изключително недопустимо и най – малкото в нарушение на Устройственният правилник на министерството, да се разпространява протокол, изготвен от страна на неправителствена организация, още повече, когато се изисква, такъв протокол да бъде подписан от Министъра на транспорта и съобщенията, политическият му кабинет и народни представители. Нещо повече, разпространеното писание не може да бъде квалифицирано като “протокол”, тъй като не съдържа изказванията на участниците в срещата. Създава се усещането, че въпросната НПО иска категорично да наложи своето мнение, което най – вероятно е продиктувано от нечии интереси.“

Във връзка с текста на г-н Апостолов, от ОЗБГ отправяме следните въпроси:

1. Г-н Апостолов, Вие сте напълно прав, че мнението ни е продиктувано от нечии интереси. Това са интересите на България и българския народ. За нас е чест, че имаме възможността да защитаваме интересите, както на родината ни, така и на нашите братя и сестри българи, и ще продължаваме да го правим, но според Вас ОЗБГ чии интереси защитава?

2. Г-н Апостолов, отваряйки темата за интересите, а Вие чии интереси защитавате и тези интереси свързани ли са с български левове, украински гривни или американски долари?

3. Г-н Апостолов, Вие сте част Българската Морска Пилотска Асоциация и по-точно председател на сдружение “Пилотска Станция Бургас”. Като такъв би следвало Вашите интереси да са свързани с корабните места, а не с градинки и кафенета. Въпреки това действита Ви показват, че Вие не желаете да има корабни места, тоест Вие и Ваши колеги ще имате по-малко работа. И питаме:
– какво мислят Вашите колеги за действията Ви, с които и те ще бъдат ощетени?;
– ако на Вас не Ви пречи да имате по-малко работа, тоест приходите Ви да са по-малко, това предполага, че вероятно ще бъдете компенсиран за усилията, които полагате корабните места да не бъдат запазени. Ще ни просветлите ли защо доброволно се отказвате от приходи?

4. Г-н Апостолов, ние не искаме да си налагаме категорично мнението, а желаем това, което всички участници от срещата на 08 април приехме единодушно, да бъде официално отразено. Вие присъствахте на срещата и чухте какви решения приехме и според нас са отразени вярно в протокола. Според Вас, това което сме написали в протокола, отговаря ли на истината или не?

5. Г-н Апостолов, в случая, с предложението на ОЗБГ зоната за обществен достъп да се ограничи до линията на кейовата стена на 10-то корабно място, единственият „потърпевш“ е собственикът на силозите, защото няма да има възможност на тяхно място да бъде построен хотел. Вие имате ли общо със собственика на силозите и той обещавал ли Ви е нещо ако успеете да прокарате предложението силозите да попаднат в обхвата на обществената зона?

Благодарим за вниманието!

Още по темата може да прочетете ТУК, ТУК и ТУК.

Абониране
Известие от