Оцеляване в извънредна ситуация: Защо ни е необходима „спешна раница“?

0
56
Раница
Раница. Снимка: Pixabay

„Като се паникьосаш, вече е твърде късно! Първо трябва да имаме психологическа подготвеност, че нещо може да се случи.“

Така създателят на сайта urbansurvivalbg.com Радомир Мирчев ни мотивира да се подготвим за извънредни ситуации. Първо трябва да имаме психологическа подготвеност, че нещо може да се случи. В сайта си Мирчев дава конкретни препоръки как да се гарантира абсолютния минимум, който да осигури оцеляването на семейството ни в подобна критична ситуация.

„Давам едни списъци. Идеята е да са много кратки, много подредени. Хората се хвърлят да мислят за храна. Храна не ви трябва чак толкова много. Преди всичко трябва да помислите за вода. Преди водата трябва да помислите за убежище. Но водата е преди храната. Сайтът ви дава приоритизация, обяснява ви кое трябва, защо трябва. Базови неща за дезинфекция на рани“, коментира Мирчев пред „БНР“. По думите му при бедствие изчезват комуникациите.

„Сред вещите, които можем да подготвим, са удобни туристически обувки. Раницата за спешни ситуации трябва да съдържа и таблетки за пречистване на вода, а предварително е добре да сме качили важните си документи на електронен носител“, подчерта Радомир Мирчев.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments