Отпуснати бяха 2,3 млн. лв. за провеждането на Европейската купа по джудо у нас

0
143
Джудо
Джудо. Снимка: Pixabay

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 2,3 млн. лв. по бюджета на Министерството на младежта и спорта. Средствата са предназначени за организиране и провеждане на Европейската купа по джудо. Турнирът ще се състои от 31 януари до 03 февруари 2020 г. в София.

С въпросните 2,3 млн. лв. ще се финансира провеждането и на Европейското първенство по джудо за мъже и жени през месец април 2022 г., както и участието на български състезатели в квалификационни състезания с цел набиране на повече точки за ранглистата и предвид възможностите за участието им на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

„Провеждането на първенствата на територията на Република България ще доведе до повишаване на възможностите на българските спортисти за изява на световни и европейски първенства и до повишаване на качеството на дейностите по организация и провеждане на международни първенства, включени в международния спортен календар. По този начин ще се създаде мотивация в деца и млади хора за практикуване на системна тренировъчна и състезателна дейност и ще бъде оказано положителното въздействие върху развитието и популяризирането на българския спорт.“, пише в съобщението на Министерския съвет.

Европейската купа по джудо през 2020 г. е с ранг на олимпийска квалификация за игрите в Токио. Европейското първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г. е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100 % актив от точки в ранглистата. Очаква се в него да вземат участие 450 спортисти от 50 държави, техните екипи и 60 официални лица.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments