Отпада глобата за невалидирана карта в градския транспорт в София

0
178
Трамвай
Трамвай. Снимка: Столична Община

Отпада глобата при липса на валидация на карта в столичния градски транспорт, реши днес Столичният общински съвет /СОС/. Предложението бе подкрепено от 32 общински съветници, един гласува против, седем се въздържаха, съобщи „БТА“.

До решението се стигна след продължил повече от час бурен дебат. Съветниците спориха за това дали валидирането на превозните документи трябва да отпадне изобщо или да бъде отложено. То беше заложено в новата тарифна политика в градския транспорт, но предизвика несъгласие и много критики сред гражданите.

На гласуване бе подложено и предложение на общинския съветник от групата на ГЕРБ-СДС Зафир Зарков, който е един от авторите на новата тарифна политика. Той предложи отлагане на глобата при ненаправено валидиране, но това бе отхвърлено от общинските съветници.

Председателят на Столичния общински съвет /СОС/ Георги Георгиев, че валидацията е нужна, тъй като много с нея по-лесно се доказва, че пътникът е пътувал в превозното средство. Според него подобна технология е въведена в цял свят и в нея няма нищо нередно, но проблемът е в налаганата глоба при липсата на валидация. Той призова навсякъде да бъдат монтирани нови валидатори, да се проведе разяснителна кампания и чак тогава евентуално да се мисли за прилагането на санкции.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments