Отнетото 7-месечно българче в Германия остава в социален дом

3
2248
Бебе
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

7-месечното бебе, което беше отнето от германските социални служби, ще остане извън семейството си. Днес съдът във Винзен е имал заседание, на което се е взело решение майката да се грижи за детето си, но в социалната служба, под надзор. А на бащата му е позволено да ги посещава.

Решението не е окончателно и се очаква заключително медицинско становище. От българското МВнР са осигурили становища и на наши лекари, но какво пише в тях не е достъпно за медиите, пише „NOVA“.

Завеждащият консулската служба Даниел Данов посочи, че събраните доказателства не позволяват да се вземе решение еднозначно, а целта е да се формира обективно становище – дали има насилие над детето в семейството, как са причинени травмите и дали има евентуално виновно поведение.

Адвокатката по международно семейно право Йорданка Бекирска твърди, че подходът на германските социални служби е стандартен за Западна Европа. По думите й в страните там имат една и съща социална система за реакция при случаите и хипотезите за деца, намиращи се в риск. А именно:

„Незабавно отнемане на детето от семейството, в случай, че говорим за заплаха за живота на детето“.

Катерина беше отнета от семейството си след след лекарски преглед заради пътен инцидент. Тогава германските доктори са констатирали, че детето има стар кръвоизлив в мозъка. Социалните са обяснили на майка й, че подобен кръвоизлив се получава от разтрисане на главата.

Предстои да бъде насрочена дата за следващо заседание.

3
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
3 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
3 Коментатори
ПетърNeli HeiligerЛеда Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Леда
Леда

Отвратително! Много се надявах да им върнат детенцето. Според моя приятелка-лекарка, този хематом може да е от усложнения при раждането, както и от вродена малформация на мозъчен кръвоносен съд, как решиха тези „социални“, че ще тръгнат да си тръскат напред-назад чаканото 11 години бебе! Пълен ужас!

Neli Heiliger
Neli Heiliger

Престъпление.Гнусна институция за разрушаване на семейства и за правене на пари…и създаване на работни места…Докато се докаже,че детето не е малтретирано …и соц.служби,приемни майки,адвокати,съдии – всички изкарват пари.На гърбът на детето…
Изобщо ако изпее да се докаже…при тази грешна,подла,Корупма система Югендамт в Германия…

Петър
Петър

Махайте се от тия неолиберални пумийни ями, нан каквито скоро ще заприличат държавите им. Оставихте България ние да се оправяме с нея и сигурно ви е безразлично, че същите „правила“ искат тук у ас да въведат. Идвайте си в България най-сетне да избесим тая безродна сган и да си оправим Родината най-сетне!