Отложиха Олимпийските игри в Токио заради Covid-19

0
18
Олимпиада 2020
Снимка: Twitter

Олимпийските игри в Токио бяха отложени заради разпространението на Covid-19. Засега се очаква те да се проведат през лятото на следващата 2021 година. Отлагането е било поискано от Япония и одобрено от Международния олимпийски комитет. Новината беше съобщена от премиера на страната Шиндзо Абе, предаде „DarikNews“. Той обяви, че Международният олимпийски комитет е подкрепил на 100% неговото искане.

Отлагането на игрите е огромен удар по амбициите на японската столица, която до момента получи редица похвали за организацията. Всички съоръжения вече бяха готови, а интересът към форума беше голям.

Това е първото отлагане на Олимпийските игри. Те са преживявали терористични атаки, протести и бойкоти, но се провеждат неотменно на всеки четири години от 1948-а насам. Сега обаче коронавирусът успя да осуети Олимпиадата, защото уби хиляди и на практика блокира спорта по целия свят.

До момента бяха отменени десетки олимпийски квалификации, а много спортисти изразиха опасения за здравето си при евентуално участие. Освен това проблемите с придвижването също изиграха своята роля.

Преди да бъде взето решението за отлагане на Олимпийските игри в Токио последователно Австралия и Канада обявиха, че няма да изпращат свои отбори, а Американският олимпийски комитет и Световната лекоатлетическа федерация се присъединиха към тях с призиви за отлагане. Това до голяма степен предреши съдбата на Олимпиадата, която трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август в японската столица.

Токио беше похарчил 12,6 милиарда долара за подготовка. Според експертите отлагането на форума ще коства на страната още 6 милиарда долара в краткосрочен план.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от