Откриване на спортна зала „Атлант“ през 1995 год.

ИСКРА ТВ получи видео, което до момента не е излъчвано и което ни връща 24 години назад във времето на Георги Николов "Мечката"

0
5539

Спортна зала „Атлант“ – култово съоръжение за град Бургас от далечната 1995 год. По онова време залата е най-модерното съоръжение и най-голямото от този тип. През годините се превръща в един от символите на града.

Георги Николов „Мечката“ открива внушителната спортна зала. До него са другите основатели на „Първа частна милиция“ – Найден Милков и Рали Пенков. На събитието присъстват известни бургазлии, а някои от тях са запазили славата си и до ден днешен.

Георги Николов ''Мечката'', Рали Пенков, Найден Милков. Снимка: ИСКРА ТВ
На преден фон: Рали Пенков, Найден Милков, Георги Николов “Мечката“. Снимка: ИСКРА ТВ

През уредите, боксовите чували, тепиха и тежестите са минали хиляди бургазлии. Част от тях са останали в историята на Бургас като спортисти, бизнесмени, мутри, филантропи. Все разпознаваеми имена, които си имат своите неразказани истории.

Няколко месеца след откриването е застрелян Георги Николов „Мечката“, а години по-късно залата бива съборена и на нейно място е построен друг модерен спортен комплекс.

Кореняк бургазлия си спомня с носталгия:

„Хубава зала си беше. Здрави момчета тренираха. Някои тръгнаха по лоши пътища, други станаха хора. Тогава беше по-хубаво, а сега вече няма такива юнаци. Добре, че беше Мечката да я построи. Много даде на града и хората го обичаха. Беше разбран и справедлив, и обичаше Бургас повече от много други. Не даваше нито на софийските апаши, нито на тези от други градове да припарват в Бургас. Всичко даваше за града и имаше безброй приятели. Не беше човек, а великан!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments