Открива се летният сезон на Витоша, кога лифтовете ще работят?

2
255
Лифт
Лифт. Снимка: "Витоша ски", Facebook

Традиционното велосъстезание „Home Mountain Enduro“, което се провежда днес, дава старт на официалния летен сезон във Витоша. Участниците в него ще трябва да преодолеят пет различни отсечки с дължина от общо над 13 километра и 2000 метра отрицателна денивелация. Етапите са с високо ниво на трудност и в тях са включени множество стъмни участъци, скокове, камъни, корени, скоростни прави и други интересни естествени и изкуствено създадени препятствия.

Състезание
Състезание. Снимка: Concept Creative, Facebook

Същевременно планината предлага различни маршрути за разходки и пешеходен туризъм. До края на лятото ще работят 3 лифта, но само през уикенда при благоприятни метеорологични условия, обяви концесионерът „Витоша ски“. Билетът е 15 лева и обхваща изкачване с кабинковия лифт от началната станция в „Симеоново“ до хижа „Алеко“. В случай, че се използва билет за връщане – стойността на билета е 20 лева. За ученици и студенти има преференциална цена – в една посока е 10 лева, а в двете – 15 лева. За деца до 12-годишна възраст и инвалиди билетът ще излиза 5 лева.

От „Витоша ски“ посочват, че за ползване на лифт до Черни връх има комбинирани билети „От града до върха на планината“, включващи използване на кабинков лифт „Симеоново“ и „Витошко лале 1 и 2“. В една посока цената им е 20 лв., а с връщане – 30 лева, предава „Фокус“.

За практикуващите планинско колоездене по маршрутите с различни нива на трудност, лифтовете имат оборудване със специални куки за окачване на колелата, а в кабинковия лифт, за първи път от години насам, ще се допуска превозването на велосипеди. Предвидени са и специални карти за колоездач и за парапланеристи.

За 1 юли е планирано да се проведе 40-ото юбилейно издание на маратона „Обиколката на Витоша“.

Абониране
Известие от
guest
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Санде
Санде
3 месеци по-рано

еее, това е. обичаме да се качваме лятото на Витоша, ако работят и лифтовете още по- добре!

Санде
Санде
3 месеци по-рано

природа=колело= Витоша= планина= ЕНЕРГИЯ И ЖИВОТ