Откриха наркооранжерия, изградена в напоителен канал в гора до Шумен

0
705
Полиция
Полиция. Снимка: Искра.бг

Криминалисти от РУ-Шумен са разкрили наркооранжерия, изградена в бетонен напоителен канал в гориста местност край шуменския квартал „Мътница“, съобщиха от полицията. Работата им започнала преди повече от месец след получен оперативен сигнал, че мъж от Шумен отглежда канабисови растения. Криминалисти влезли в дирите на двама местни жители – на 32 и 21 години.

В късните следобедни часове в неделя 32-годишният бил задържан до оранжерия в квартала. Той бил оборудван с инструменти и препарати за обогатяване на почвата. При извършения оглед било установено, че полагал грижи за растения от вида на конопа в изградена от него оранжерия в корито на напоителен канал. Мъжът отглеждал 49 растения, които били в различен стадий на растеж – между 1,20 и 2,20 метра.

При документиране на престъплението станало ясно, че 21-годишният е помагал в отглеждането им. Извършени са били претърсвания на три адреса, обитавани от двама. Иззети от жилището на 21-годишния е стъклен буркан с около 15 грама суха тревна маса, която по негови данни е марихуана. В 32-годишният шуменец е бил намерен около грам от наркотичното вещество, които ще бъдат изследвани в лаборатория.

По-младият не е криминално проявен, но другият е бил осъждан за държане на наркотични вещества, има нанесена телесна повреда, притежание на оръжие без разрешително. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments