Отказва ли се лидерът на ИТН Слави Трифонов да бъде депутат?

0
122
Слави Трифонов
Слави Трифонов. Снимка: Скрийншот от видео

Лидерът на „Има такъв народ“ /ИТН/ Станислав Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 50-ото Народно събрание /НС/.

Централната избирателна комисия /ЦИК/ заличава Станислав Тодоров Трифонов от листата на партия „Има такъв народ“ в 15-ти изборен район Плевенски, и в 25-ти изборен район–София, в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г., се посочва в решение на Централната избирателна комисия, прието днес.

Постъпило е и заявление от Николай Тонев Колев от ДПС с искане да не бъде обявен за избран за народен представител. ЦИК заличава Колев от листата в 27-ми изборен район–Старозагорски. Избирателната комисия заличава и Иса Емин Бесоолу от листата на ДПС в 27-ми изборен район–Старозагорски, както и Николай Неделчев Юруков от листата на ДПС в 22-ри изборен район–Смолянски, след подадени заявления, че се отказват да са народни представители.

Постъпили са заявления с от Христо Христов Петров от „Продължаваме промяната–Демократична България“, от Ивайло Ванев Вълчев от партия „Има такъв народ“, от Кристиан Иванов Вигенин от коалиция БСП, от Станислав Добринов Стоянов от партия „Възраждане“, с което заявяват, че желаят да бъдат обявени за членове на Европейския парламент от Република България и да не бъдат обявявани за народни представители.

С Решение на ЦИК от днес Христо Петров, Ивайло Вълчев, Кристиан Вигенин и Станислав Стоянов, са обявени за избрани за членове на Европейския парламент от Република България, поради което следва да бъдат заличени от съответните листи на партиите и коалициите в изборите за депутати на 9 юни тази година.

Какви са сценариите за съставяне на кабинет в 50-ото Народно събрание?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments