Отговоря ли на критериите директорът на Логистичния парк-Бургас за общинско жилище?

0
575
Петър Валентинов Иванов
Петър Валентинов Иванов. Снимка: Петър Валентинов Иванов, Фейсбук

Изпълнителният директор на „Индустриален и логистичен парк–Бургас“ АД Петър Иванов живее в общинско жилище с нищожен наем на месец. Сградите се намират в зона „Д“ на ж.к. „Меден рудник“ в непосредствена близост до бул. „Захари Стоянов“. Такава информация получихме в редакцията на Искра.бг. Възмущението в сигнала идва оттам, тъй като се предполага, че Иванов е с добри доходи и висок стандарт на живот заради заеманата от него длъжност. 

Петър Иванов е в съвета на директорите, а мандатът му е 5 години, считано от дата на вписването в търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел.

Поради тази причина от Искра.бг се свързахме със сегашния изпълнителен директор на Индустриалния парк Петър Иванов и му зададохме няколко въпроса:

Вие живеете ли в новите общински жилища в ж.к. „Меден Рудник“?

Да.

По какви критерии кандидатствахте за общинско жилище?

Участвах като семеен човек, баща на две деца. Тогава не разполагах със жилище, което да е моя собственост, а жена ми беше в майчинство, когато минавахме процедурата по кандидатстване. Тогава аз не бях на длъжността изпълнителен директор и покривахме критериите, за да може да живеем там. Аз все още нямам собствено жилище. Не само към момента на подаване на заявлението за настаняване, но и досега.

Морално ли е вие да живеете там, а семейства в нужда да не могат да се възползват от тази възможност?

Аз мисля, че при втора процедура, която ще предстои, аз няма да отговарям на критериите. Ще овакантим в такъв случай имота.

За какъв период можете да ползвате общинското жилище?

Договорът ми е за 3 години. Кандидатствах миналата пролет и се нанесохме в края на лятото. Жилищата около мен са заети от млади семейства.

По програма в общинските жилища в зона „Д“ на ж.к. „Меден рудник“ с приоритет са млади хора, които се реализират в сферата на образованието и науката, и такива, които в момента са в затруднено материално положение. Затова при кандидатстването с най-голям ще са младите семейства, висшистите и студентите.

Най-много точки на желаещите за настаняване ще предоставя показателят „Образование“ – 70 точки за висшист или студент, 25 за средно образование, 15 за основно и начално – 10, без образование – 5. Критерият „Заетост“ ще дава на кандидатите максимум 20 точки за учащи, в сравнение с безработен – 15 и работещ – 5, а последният – „Семейно положение“ е както следва: семейства с деца и родител, отглеждащ сам дете ще получават 10 точки, семейства без деца – 5, самостоятелно живеещо лице – 1.

С Петър Иванов разговаряхме и по критериите, по които е заел поста си, и за бъдещи проекти на Индустриалния парк.

Как бяхте избран на длъжността, която заемате в момента в Логистичния парк?

Участие взех на публичен конкурс, на който имаше и други кандидати. Явих се на интервю, което се проведе онлайн. Може би на базата на факта, че имам опит, като предишна длъжност в Индустриален парк, е наклонило везните на колегията да вземе решение и да изберат точно мен.

С какво сте занимавали преди да започнете работа в Логистичния парк?

Имах частен бизнес през далечната 2010 година, след това по стечение на обстоятелствата се преориентирах по професията. Аз съм завършил Връзки с обществеността, като такъв бях назначен и в Индустриалния парк първоначално.

През годините придобихте ли нужния опит да заемете сегашния си пост като директор?

Ако не мислех така, нямаше да придобия смелостта да се кандидатирам за поста. Разбира се, човек се надгражда непрекъснато, аз в тази връзка цял живот съм ученик, придобивайки опит от различното естество на работа в Индустриалния парк и контактите, които създадох, неименуемо допринесоха, за това да се амбицирам и да опитам да взема тази длъжност?

Доволен ли сте от самия пост, който заемате в момента, и дали ви удовлетворява работа ви?

Работа е интензивна, разностранна като характер, опитваме се да направим нещо хубаво за града и да развием бизнес потенциала му. Мисля, че Бургас го притежава, като голям резерв. Ние сме Логистичен хъб в най-големия град в Областта и имаме всички предпоставки бизнеса да се развива тук и то с добри темпове. Работата ни като Индустриален логистичен парк потвърждава думите ми, като ние вече сме привлекли над 30 различни бизнеса, които във момента развиват своята дейност на териториите на промишлена Зона Север.

Имате ли бъдещи проекти в Логистичен парк?

Разбира се, в момента развиваме успешно откъм набиране на инвеститори и генериране на инвестиционни интереси в промишлена Зона Юг-Запад на град Бургас, като вече сме подписали седем предварителни договора. Там предстоят много важни неща по изграждане на инфраструктурата, но въпреки всичко успяваме да генерираме инвеститорски интереси и да отчитаме кандидат-инвеститори там. Надявам се да се привлекат още инвеститори.

От Искра.бг вярваме, че отдаването на общински имоти е равностойно за всички кандидати без значение заеманата от тях длъжност. 

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments