От ВМРО са готови да предоставят платформата за бежанците безвъзмездно на правителството

0
8
Пресконференция на ВМРО
Пресконференция на ВМРО. Снимка: ВМРО

Младежите от ВМРО са готови да предоставят платформата за бежанците безвъзмездно на правителството. Тя беше представена днес по време на пресконференция. Платформата е достъпна, както в България, така и от чужбина на следния линк- www.bg4bginua.com

Пресконференцията беше открита от Христо Иванов, който представи участниците. Той аргументира създаването на сайта с необходимостта от по-голяма организация на процесите в помощ на бежанците от войната в Украйна.

Председателят на Националния младежки комитет на ВМРО Михаил Велев, който е и създател на платформата, направи презентация пред медиите.

Платформата е създадена с цел да се канализират усилията на всички желаещи да предоставят помощ било тя под формата на стоки от първа необходимост, подсигуряване на работа и подслон, подчерта той пред медиите.

Сайтът е достъпен, както за всеки, който предлага работа или място за живеене, така и за всеки, който търси подкрепа и подслон. Целта на платформата е да послужи като посредник между тях. Хората ще могат да се свързват директно по между си. Тя разполага и с автоматичен превод на английски и украински език, както и с възможност за споделяне в социалните мрежи. В случай на нужда, доброволци на ВМРО ще отговарят на посочен телефон.

„Радваме се, че идеи на ВМРО се възприемат и от други политически субекти и затова сме готови да предоставим тази платформа на правителството, за да се подобри комуникацията и координацията“, обявиха още от политическата сила. 

Доброволци от ВМРО ще работят и като координатори по места с цел улесняване и оптимизиране на хуманитарните дейности. Инициативата е подкрепена от Центъра на бесарабските българи в България, Сдружение „РОД Интернешънъл“, както и други неправителствени организации.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments