От строител до трафикант: Как Милутин Корчула е хванат с мигранти край Бургас?

0
112
Милутин Корчула
Милутин Корчула. Снимка: Искра.бг

Основният занаят на 46-годишния сърбин Милутин Корчула е бил строителство. Доскоро той е залепял плочки, за да издържа семейството си и дъщеря му, която е студентка. Така до деня, в който негов колега му предложил да изкара едни бързи 1000 евро – за около ден. За Корчула това били много пари и се съгласил, споделя адвокатът.

От Белград трябвало да вземе „Мерцедес“, с който да стигне до България и да прибере „едни туристи“ – да ги транспортира до София. Точната локация, откъдето трябвало да ги вземе, му била зададена на мобилния телефон. Дали му пари за престоя му в страната ни. Възнаграждението от 1000 евро трябвало да вземе при свършена работа.

Междувременно на 18 септември край Средец /Бургаска област/ го очаквали група от около 21 мигранта. Оказало се, че Корчула трябва да прибере половината от тях – 7 се качили в купето, а трима в багажника. Мъжът споделил пред защитника си, че се е изплашил и въобще не е очаквал подобно нещо. Имало и друг „Мерцедес“, в който се качили останалите 11 нелегални бежанци. Засега вторият автомобил не е установен.

И така Корчула успял да прекоси пътя от Средец до Бургас, преминал през морския град, но около 18:00 часа на АМ „Тракия“, край отсечката за Българово бил спрян от полицейски служители. Трафикантът спрял веднага, бил задържан и е оказал пълно съдействие на властите, а в съда обяви:

„Съжалявам за това, което направих! Признавам грешката си!“

Всеки мигрант е платил по 4500 евро, за да достигне до Германия. Днес Бургаският районен съд реши да остави Корчула в ареста.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments