От Прокуратурата разкриха подробности за случая с простреляния мъж в Гълъбово

0
60
Пострадал
Пострадал. Снимка: Даниела Аргирова, Facebook

Старозагорската районна прокуратура ръководи разследването по случая от 15 септември в Гълъбово, при който млад мъж е бил прострелян.

Сигнал е получен в 23:05 часа на 15 септември в Районното управление в Гълъбово. Той е бил за това, че до стената на язовир „Розов кладенец“ 3 лица са били нападнати от 32-годишния С.А. и е бил произведен изстрел с личното и законно притежавано огнестрелно оръжие на 57-годишния Т.Т.

Пристигналият на място полицейски екип е констатирал, че С.А. е прострелян в областта на корема. Той е бил транспортиран до болнично заведение, където е извършена оперативна интервенция. С.А. е с фрактура на таза и нараняване на корема.

Незабавно е започнало извършването на действия по разследването – оглед на местопроизшествието и са били разпитани шестима свидетели, като петима от тях са били очевидци на деянието.

Свидетелите дават противоречиви свидетелски показания, от които на този етап от разследването не може да се направи несъмнен извод за механизма на извършване на престъплението. Налице са показания за настъпил конфликт и сбиване преди прострелването на пострадалия.

Назначени са и три химични експертизи за барутнитие частици по дрехите на пострадалия и от ръцете на С.А. и Т.Т. Балистична експертиза на огнестрелното оръжие и боеприпасите. Техническа експертиза от карта памет на записващо устройство на автомобила.

Химически експертизи на кръв за алкохолно съдържание. Три лица са тествани за алкохол и наркотици с технически средства и пробите им са отрицателни.

По-късно в днешния ден се очаква да бъдат изготвени заключенията на балистичната и химичните експертизи от натривките за барутни частици.

На 16 и на 17 септември е направен опит да бъде разпитан и пострадалият С.А., но същият е заявил на разследващите, че не е в добро здравословно състояние и не може да даде показания на този етап.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за изготвяне на съдебно медицинската експертиза след получаване на допълнителна медицинска документация и специфични изследвания на пострадалия след извършената оперативна намеса. Да се разпита в процесуалното качеството на свидетел и пострадал относно всички обстоятелства, свързани с предмета на доказване по делото. Да бъде извършено освидетелстване по отношение пострадалия, като се установи има ли следи върху ръцете от нанесени юмручни удари.

С цел установяване наличието на дактилоскопни следи върху предадения с протокол пистолет, да се назначи дактилоскопична експертиза. Да се установят служителите на „Бърза помощ“, които са посетили местопроизшествието. Да се разпитат в качеството на свидетели относно случилото се, каква медицинска помощ са указали и на кого. Да се извърши повторен разпит на част от свидетелите. Да се назначи съдебномедицинска експертиза за установяване на характера на телесната повреда и по отношение на други лица, които твърдят, че са получили наранявания. Ще се изследват доказателствата и за налична неизбежна отбрана.

След събиране на доказателства ще се пристъпи към повдигане на обвинение спрямо виновното лице. Активната работа по случая продължава.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments