От „Продължаваме промяната“ искат правителството да бъде гласувано още в понеделник

0
23
Кирил Петков и Асен Василев
Кирил Петков и Асен Василев. Снимка: МИ, Архив

От „Продължаваме промяната“ събират подписи за провеждане на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник. Причината е, че те искат тогава да бъде гласуван съставът на новото редовно правителство. Това стана ясно от изявление на Даниел Лорер пред журналисти в парламента, предаде „News.bg“.

На въпрос как ще бъде гласувано правителството в понеделник, след като все още не е връчен първият проучвателен мандат на „Продължаваме промяната“ депутатът от ПП обяви, че този въпрос трябвало да бъде отправен към Кирил Петков и Асен Василев.

Лорер обяви още, че почти били уточнени и министерските постове, а малко по-рано от изказване на Петков стана ясно, че най-вероятно кандидатите за министри ще бъдат представени пред журналистите утре.

В момента БСП решава дали да бъде даден мандат на Корнелия Нинова да подпише коалиционното споразумение, като по последна информация това може да стане факт още до края на днешния ден.

Тази седмица при президента Румен Радев се проведоха политически консултации, но разговорите между четирите партии текат още от първите дни след предсрочните парламентарни избори. Форматът беше в 18 работни групи по сектори и те се излъчваха онлайн.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments