От ОЗБГ изпратиха запитване до Областната администрация в Бургас

0
191
Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/
Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/

От Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ изпратиха запитване до Областната администрация в Бургас. В него родолюбивите българи питат:

 1. Във връзка с предполагаемото изкуствено засаждане на трева на плажа, намиращ се в „Росенец“ /поземлен имот 07079.831.359/, взета ли е проба от тревата и дадена ли е за експертиза в акредитирана лаборатория?
  1.1. Ако да, в коя лаборатория и какъв анализ е поискано да бъде направен?
  1.2. Ако не е дадена, защо не е взета и дадена проба при положение, че в електронните медии се твърди обратното?
  1.3. Ако е дадена проба за тревата, имате ли яснота кога ще бъде готов анализът, респективно кога ще се оповестят резултатите от него?
 2. В началото на тази година Областна администрация – Бургас е поискала от Министерски съвет сума за събарянето на незаконни постройки, намиращи се на нос „Чукалята“. Имате ли яснота сумата дали ще бъде предоставена и ако да, то кога?
  2.1. Изминали са около 6 месеца, когато са били поискани парите, тоест това е дълго време, а отговор все още няма. Ще направите ли запитване до Министерски съвет дали ще отпуснат парите и ако да – кога ще го направят?
 3. Във връзка с точка 2, ако не бъдат отпуснати пари за незаконните постройки, вие ще предприемете ли мерки за тяхното премахване?
  3.1. Ако предприемете мерки – какви ще бъдат те?
  3.2. Ако няма да предприемете мерки – каква е причината за това?

Припомняме, че на 14 юни от ОЗБГ установиха затревяване на плажа в парк „Росенец“. Бисер Русимов обясни пред Искра.бг, че са се натъкнали на избуяла трева, която преди години не се е наблюдавала на това място. Той напомни, че през зимата от ОЗБГ организираха почистване на плажа и тогава занесоха проби на експертни лица, които бяха категорични, че това не е естественият хабитат на тази трева. Ден след това експерти от областната администрация в Бургас направиха проверка на място след постъпилия при тях сигнал. Тогава Асен Бонджев обяви, че предстои Министерството на туризма да направи проверка дали плажът е бил затревен изкуствено. След повече от месец от подаването на сигнала, няма информация какви са резултатите.

От ОЗБГ очакват отговорите на Областната администрация в Бургас, а цялото запитване можете да видите – ТУК.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments