От НСИ с важна информация за тези, които не са успели да дадат кода си на преброител

0
62
Преброяване
Преброяване. Снимка: НСИ, Facebook

Близо 97% от населението в Кюстендилска област е било преброено през двата етапа на преброяването. На по-голямата част от преброените данните са били взети по традиционния начин – с преброител. В областта електронно са самопреброени 29 803 лица, или 25.6%, съобщават от пресцентъра Националната статистика /НСИ/.

Домакинствата, които са получили код от системата, но не са успели да го предадат на преброител, могат да го изпратят на електронен адрес codecensus2021@nsi.bg на НСИ заедно с адреса на жилището или да го издиктуват на телефонните линии на преброяването – *2021 и (02) 9078 430.

НСИ провежда извадкови контролни изследвания за проверка на точността на регистрираните данни и за пълнотата на обхвата на единиците на наблюдение съгласно Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година. До края на октомври служители на статистиката ще посещават определени жилищни единици за проверка на точността и обхвата на преброяването. Всички ще се легитимират със служебни карти.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments