От Националния оперативен щаб за коронавируса искат да се отменят тържествата на връх Шипка

0
747
Българското знаме
Снимка: Pixabay

От Националния оперативен щаб поискаха да бъдат отменени тържествата на връх Шипка за 3 март заради притесненията за коронавируса. Той беше създаден с цел организиране и координиране на действията на институциите във връзка с обявената от Световната здравна организация „спешност за общественото здраве“ поради разпространението на Covid-19.

От Националния оперативен щаб са изпратили писмо със своето искане до президента, премиера, председателя на Народното събрание, кмета на Казанлък и областния управител на Стара Загора.

Според специалистите „струпването на едно място на големи групи хора е предпоставка за епидемиологични рискове“. Те отчитат повишаващата се заболеваемост от грип тип Б, предаде „Darik News“.

От щаба посочват, че в редица области сред които Бургас, Варна, София-област, Стара Загора, Ямбол и Сливен личните лекари съобщават за увеличаващи се случаи на заболели от грип и респираторни болести. Поради това в някои от тях ще бъде обявена грипна епидемия, а учениците ще излязат в принудителна ваканция отново.

Обстановката в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни заболявания, посочват още от щаба.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments