От козлодуйската болница обявиха готовност за колективна оставка

0
40
Снимката е илюстративна

Целият екип на общинската болница в Козлодуй, сред които и медицинските сестри, обявиха и че след срещата със здравния министър Кирил Ананиев няма да подпишат новите си трудови договори.

Причината – те не са съгласни минималните заплати, които им се предлагат, а искат достойно заплащане на своя висококвалифициран труд, пише Дарик. Екипът на болницата ще продължи с работата си, но дава срок от един месец, в който искат да усетят, че реално се работи за повишаване на заплатите им. Увеличението се очаква да дойде от промяна във финансите, които отпуска Община Козлодуй за болницата.

Сред другите възможности са мерки, които се очаква да бъдат предприети, след обсъждане по време на срещата с министър Ананиев. Предложено е да бъдат преразгледани всички договори на болницата с помощта на здравното министерство, те да се предоговорят на по-ниски цени и така да се освободи финансов ресурс.

Ако до началото на март обаче няма промяна, целият екип на болницата в Козлодуй, ще подаде колективно оставка, обявиха от екипа на лечебното заведение. По думите на една от медицинските сестри вече има получени заплахи.

„Беше ни казано буквално да се спрем. Не искам да коментирам кой го казва. Беше на медицински съвет – не е било на четири очи! Присъстваха още 20 човека. Няма да спрем! Това само може да ме амбицира“, заяви тя пред Дарик.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments