От „Има такъв народ“ решават дали да подкрепят ГЕРБ-СДС за правителство

0
40
"Има такъв народ". Снимка: Facebook, Архив

Първата политическа сила след последните парламентарни избори ГЕРБ-СДС продължава консултациите и търсенето на подкрепа от партиите в 49-ото Народно събрание.

Срещата с представители на „Има такъв народ“ се проведе следобед и е последна за днешния ден. Вчера от партията на Слави Трифонов обявиха, че не приемат кабинета на „Продължаваме промяната-Демократична България“/ПП-ДБ/ с Асен Василев в него и се съмняват в успеха за състявянето на правителство.

В началото на днешната среща Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че партиите не могат да си позволят нови предсрочни избори, тъй като това би дестабилизирало държавата и би показало, че политическата класа се е изчерпала откъм идеи и възможности.

„Като парламентарна група ние ще подкрепим всяка добра идея, без да робуваме на идеологически щампи. Ако обаче смятаме, че нещо не е добро, не може да очаквате нашата подкрепа за него”, отговори Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Той изрази надежда, че между партиите ще бъде проведен конструктивен разговор, който да доведе до мнозинство в този парламент с обща управленска програма. Йорданов допълни, че нито една партия няма да получи сляпа подкрепа от „Има такъв народ“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments