От днес в Търговище се въвеждат нови ограничителни мерки

0
174
Карантина
Снимка: Pixabay

От днес в Търговище се въвеждат нови ограничителни мерки. Те ще важат за цялата област, която се намира в „тъмночервената зона“. Мерките са описани в заповед на директора на РЗИ-Търговище д-р Иван Димитров, след съгласуване с доц. д-р Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор на Р България. Мерките ще бъдат в сила до 06.09.2021 г., включително.

Препоръчва се да не се провеждат домашни събирания, включващи членове на повече от едно домакинство. А събирания от частен характер, в това число сватби, кръщенета, погребения и т.н., извън дома не са позволени за повече от 30 човека.

Забранява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма на закрито. Мачове и спортни събития не се провеждат на закрито, а на открито следва да са без публика.

Фитнеси, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, СПА и уелнес центрове, пенсионерски клубове ще бъдат отворени само за индивидуални посещения. Преустановяват се посещенията на музеи, галерии и други културни събития.

Хотели и къщи за гости могат да работят при специален режим на обслужване на гостите с изхранване тип „рум сървиз“. Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина. В обществения транспорт носенето на предпазна маска за лице е задължително. На възрастните хора над 65 години и на хората с повишен риск за здравето се препоръчва да ограничат контактите си извън дома, особено тези, които не са със завършена имунизация.

Преустановяват се и посещенията и свижданията в социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и лечебни заведения за болнична помощ. От 07.09.2021 г. се прилагат мерките, описани в заповед на министъра на здравеопазването. Въвеждането на новите противоепидемични мерки се налага заради повишения брой новорегистрирани случаи на COVID-19. Към този момент се отчитат 563,5 новозаразени на 100 000 души население за последните 14 дни, съобщиха още местните власти.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments