От днес: Бургазлии могат да си купят домашно краве мляко от млекомат

2
6994
Млекоматът. Снимка: Личен архив
Млекоматът. Снимка: Личен архив

Жителите и гостите на град Бургас вече могат да снабдяват домакинствата си с истинско прясно краве мляко. Фамилия Димитрови постави първия млекомат, разположен в квартал „Долно Езерово“.

Производителите са щастливи, че все повече хора търсят домашни продукти с добро качество и идеята им поражда интерес и усмивки в съгражданите им.

От Искра.бг се свързахме с Марина Велкова, която е част от семейството, за да ни разкаже как с нейните близки са предприели тази стъпка. Ето какво сподели тя:

Моят съпруг, брат му и други наши близки вече дълги години се занимават със земеделие. В един момент взеха решение да започнат да се развиват и в сферата на животновъдство. Вече около година реализираме избора им и в стопанството си отглеждаме около 50 броя дойни крави. Регистрирахме си обекта и започнахме да произвеждаме мляко, което давахме на големите търговци.

Интересът за покупката на домашно прясно мляко обаче бил голям. Все повече хора ги питали дали могат да си пазаруват от тях. Така семейството направило проучвания и решило да закупят млекомат.

В машината се поставя сурово мляко – непастьоризирано, директно след като е издоено. Желаещите си пускат монета, като цената е според желаното количество. Клиентите могат да използват свои шишета, което ще им осигури по-голямо спокойствие и сигурност.

Ние сме за идеята за употреба на многократни бутилки, което е и природосъобразният избор. Взели сме обаче шишета, ако някой дойде неподготвен.

Марина обясни, че се надява да разраснат дейността си и да поставят млекомати и в други квартали на морския град.

Хората се радват, цената е достъпна и нямаме намерение да я вдигаме. Искаме повече хора да усетят разликата между домашните и купешките продукти.

Жената коментира, че земеделието и животновъдството са дейности, които изискват много труд. Всеки, който е решил да се развива в тези направления трябва да е готов да работи здраво:

Има много неочаквани ситуации. Зависими сме от природата, а срещу нея няма как да се борим. Правим всичко възможно да се развиваме, но нишата е трудна, както навсякъде. Това обаче не ни спира да се разрастваме и да опитваме нови неща.

Абониране
Известие от
guest
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иванова
Иванова
1 месец по-рано

Дайте по точна информация, къде е поставен млекомата, квартала е голям

Марина Велкова
Марина Велкова
1 месец по-рано
Reply to  Иванова

Здравейте, точният адрес е : гр. Бургас, кв. Долно Езерово, ул. Захари Зограф 77- в непосредствена близост до пащата и ТД Долно Езерово.
Благодарим за проявения интерес!