От Apple ще предупреждават за въздействието на актуализациите върху iPhone

0
64
IPhone
IPhone. Снимка: Wikimedia Commons

От Apple обещаха да предупреждават собствениците на iPhone, ако се очаква дадена актуализация да забави значително устройството или да повлияе на живота на батерията.

Комисията за конкуренция и пазари (CMA) в Обединеното кралство изрази опасенията си още през 2017 г., че потребителите не осъзнават, че актуализацията на операционната система може да повлияе на работата на телефона. Много от тях дори ненужно ремонтирали устройствата си и сменяли батерии.

Очаква се между гиганта и Комисията да бъде подписано споразумение и ако то не се спазва – потребителите да имат право да търсят правата си в съда.

„За да се гарантира спазването на законодателството за защита на потребителите, Apple официално се съгласи да подобри информацията, която предоставя на хората за здравето на батериите на техните телефони и влиянието на софтуера върху производителността им“, се казва в уебсайта на CMA.

От Apple са отказали коментар за BBC, а от информацията не става ясно дали компанията ще се ангажира с предоставянето на информация за потребителите и извън Великобритания.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments