От “Ангели на пътя” искат да бъде намалена скоростта по столичните улици и булеварди

0
124
Ученици, ученичка, училище
Ученичка. Снимка: Искра.бг

Кметът на София Васил Терзиев се срещна с родителите на деца, загинали при катастрофи, които наскоро са създали сдружението “Ангели на пътя”.

Те се надяват да работят в партньорство със Столичната община, за да бъде подобрена пътната безопасност в града. Родителите поискаха да бъде направена видима маркировката около училищата, да се сложат парапети, както и всички пешеходни пътеки в града да бъдат повдигнати и осветени. Според тях трябва да се търсят и нови технически решения за намаляване на скоростта по столичните улици и булеварди.

Васил Терзиев пое ангажимент да бъде направен анализ на риска и ревизия на поставените пътни знаци в града.

„Животът на децата е най-важен и темата за пътната безопасност е приоритетна за нас“. 

По време на срещата родителите поставиха и въпроса за промяна в законодателството, за което търсят политическа подкрепа. Според тях са необходими много по-високи санкции за хората, които шофират след употреба на алкохол или карат с несъобразена скорост.

Родителите поискаха съдействие от кмета за изграждането на паметник в памет на загиналите в пътнотранспортни произшествия деца. Той ще бъде поставен в Северния парк, а кметът на София Васил Терзиев и кметът на район „Надежда“ Димитър Димов обещаха да съдействат за придвижване на административната процедура.

Васил Терзиев увери родителите от сдружение “Ангели на пътя”, че Столичната община ще съдейства и за организиране на кампания със силни послания, която да стигне до възможно най-много хора и да накара любителите на високите скорости да се замислят за риска и последствията, които водят до отнемане на човешки животи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments